Noticies

CORONAVIRUS Sabadell segueix escapant del rebrot: 11 nous casos de coronavirus en una setmana.

Sabadell escapa pel moment dels rebrots del coronavirus. L’increment de nous casos a la capital vallesana és baix i en línia amb l’evolució de les darreres setmanes. Així en els darrers set dies s’han detectat 11 nous casos de coronavirus quan la setmana anterior se n’havien detectat 10 i les anteriors 8 i 7. Els casos pugen a molt baix ritme malgrat que la ‘nova normalitat’ és vigent des de poc abans de Sant Joan i hi ha un cert relaxament social.

2.139 persones han passat o estan passant la Covid-19 a Sabadell des de l’inici de la pandèmia a començaments de març. En el darrer mes s’han detectat només una quarantena de casos a la ciutat. Mentrestant en tot aquest temps s’ha passat de la fase 2 del desconfinament fins l’actual etapa de represa: ha obert la restauració, el comerç al complet i els serveis (gimnasos, piscines…) en tota la seva potencialitat i s’han produït més contactes socials, trobades familiars i reunions d’amics.

Preocupa l’Hospitalet

No obstant, els rebrots, com el gran rebrot de Lleida que ha provocat el confinament domiciliari de set municipis, preocupen. Si alguna cosa ha mostrat el nou coronavirus fins ara és la seva capacitat d’extensió. Però per proximitat i volum de població, preocupa molt la situació d’Hospitalet de Llobregat. Les relacions de mobilitat són tantes i tan amples entre els municipis de la Gran Barcelona que rebrots a l’Hospitalet, Terrassa, Badalona o Barcelona poden començar a notar-se en pocs dies a Sabadell o al seu entorn, i viceversa. Però de moment, i dit amb veu baixa, la ciutat vallesana i la resta de la seva àrea d’influència està escapant de la dinàmica.

Segona quinzena de juliol, clau 

Aquests dies, la segona quinzena de juliol, seran claus per veure l’evolució de la pandèmia. Sense capacitat real de rastreig de contactes, és més important si cap el comportament individual: cal extremar al màxim les mesures de protecció: reduir les relacions socials, distància, higiene i mascareta. Així ho entèn l’Ajuntament, qui posa el focus en la responsabilitat individual (més info: ‘Informadors de carrer i dispensadors de gel als carrers davant la por al rebrot‘).

lleguir més...

Font i Foto: Isabadell