Mapa Reivindicatiu

Concorreguda manifestació antiracista.

Prop de 400 persones s’han manifestat aquest vespre per rebutjar la discriminació racial dels Mossos d’Esquadra denunciada per un jove ara resident a Sabadell que abans vivia al Bages.

La manifestació ha sortit de la plaça d’Espanya i ha acabat davant la comissaria dels Mossos a la carretera de Prats dins l’onada de protestes del moviment BLM (Black Lives Matter). 

Durant el recorregut s’han cridat consignes contra el racisme i la violència policial i un cop a la comissaria s’ha llegit un manifest amb mencions tant al cas del jove Wubi com al ciutadà nord-americà George Floyd. Floyd va morir el passat 25 de maig a mans d’un agent policial que el va retenir amb el genoll al coll durant més de vuit minuts mentre ell cridava que s’estava ofegant. La seva mort va ser el germen del moviment Black Lives Matters, que ha aixecat les protestes antiracials més importants de les darreres dècades a Estats Units i també a Europa.

La protesta de Sabadell s’ha fet amb mascareta de forma generalitzada. Durant la lectura del manifest s’ha demanat derogar la Llei d’Estrangeria i evitar biaixos etnicistes o racistes.

LLeguir més...

Font i fotos de: Isabadell.