Mapa Reivindicatiu

L’AV Torreguitart denuncia la descoordinació entre talar i replantar arbres al barri.

L’Ajuntament talarà un centenar d’arbres a la zona a causa del seu mal estat de salut. L’entitat veinal denuncia que no hi ha cap calendari per replantar-los. L’Associació de Veïns de Torreguitart denuncia la descoordinació municipal entre dos processos que consideren haurien d’anar tan de la mà com sigui possible: talar arbres malalts i replantar-ne de nous. Se’n talaran un centenar però no hi ha calendari de replantació.

El passat 16 d’agost una forta tempesta, que es va endur per endavant el torrent de Colobrers, també va provocar la caiguda d’un pollancre a la plaça d’Espanya. A partir d’aquell moment, els tècnics municipals es van adonar que bona part dels pollancres estaven malalts i van establir un pla per talar els arbres. En total, es talen 98 arbres i es poden 50 arbres més.

“La manera de fer és tallar-los tots i no fer res més. Quan hi vagi diners o pressupost, quan es faci la replantació general a la ciutat ja farien alguna cosa. Creiem que la tala dels 98 arbres es farà irreversible i no creiem que sigui la millor forma de fer les coses. No s’ha consultat res i si no tens un arbre preparat per replantar és molt trist que talis un altre; no tots estan tan malalts per talar-los”, ha denunciat el president de l’Associació de Veïns de Torreguitart, Antonio Recio, qui creu que “no s’ha avaluat bé quins arbres corren risc i quins arbres poden esperar uns mesos. És un criteri purament econòmic que portarà una gran pèrdua al barri”.

lleguir més...