Mapa Reivindicatiu

Residencies Públiques

A tota la ciutat no hi ha cap residència pública.

Sabadell no té cap plaça de residència pública. Sí en té de concertades. Des de fa dues dècades especialment el moviment veïnal reivindica una residència al sud de la ciutat, ja que és una de les zones amb més població gran. La cronologia dels fets és la següent:

  • El 26 de maig de l’any 2006 (fa 13 anys) es va aprovar per unanimitat al ple posar a disposició de la Generalitat d’uns terrenys per fer la residència pública del sud. Llavors hi havia el tripartit d’esquerres a la plaça Sant Jaume.
  • Aquell mateix any el departament de Benestar i Família i l’Ajuntament van signar un conveni per dotar Sabadell amb dues residències de gent gran, una a Can Llong i l’altra al Parc Central del Vallès. També es preveia un centre residencial per a persones amb discapacitat psíquica, que sí es va fer a Can Roqueta i, des del 2012, gestiona la Fundació Atendis.
  • Al desembre de 2008 l’Ajuntament va fer efectiva la cessió de 4.700 metres quadrats al carrer Diego de Almagro per a fer la residència públic.
  • El 15 de maig de 2009 es va atorgar la llicència d’obres per a fer una residència amb 90 places públiques i 21 de centre de dia.
  • L’any 2010 la llavors consellera Carme Capdevila va anunciar les obres per a finals d’aquell estiu. I el govern, el novembre de 2010, va dotar al pressupost una reserva de vuit milions per fer-la, més prop de 22 pel seu manteniment fins l’any 2037. En total, una reserva de 30 milions.